Ποιοι Είμαστε

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗ

ΑΠΟ ΤΟ 1998

Η ιστορία μας

Η Οικογένεια Τσακνάκη, με σεβασμό στην παράδοση , εμπιστοσύνη στην τοπική παραγωγή και πάθος για την ποιότητα παράγει παραδοσιακά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Διατηρεί το δικό της Τυροκομείο από το 1998 στην περιοχή της Βερδικούσας, στους πρόποδες του όρους Αντιχασίων. Διαθέτει Ποικιλία Γαλακτομικών προϊόντων παραγωγής της.

Από το 2000 μέχρι και το 2018 η εταιρεία ήταν συνεταιρική ενώ μετέπειτα ανέλαβε το τυροκομείο η 2η γενια και αποκλειστικά η οικογένεια Τσακνάκη.

Το διάστημα αυτο έγινε  εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων βελτιώνοντας τις παραγωγικές συνθήκες.

Επιπλέον, καινούργια προϊόντα προστέθηκαν στην ήδη ευρεία γκάμα, εμπλουτίζοντας παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες μεθόδους, ελληνικά αυθεντικά τυριά ανώτερης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας

Το τυροκομείο βρίσκεται σε κτηνοτροφική περιοχή συλλέγοντας επιλεκτικά Αιγοπρόβειο και Αγελαδινό γάλα ημέρας.

Με πάθος και αγάπη η οικογένεια Τσακνάκη συνέχιζει την παραγωγή ποιοτικών τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αιγοπροβατοτροφία

 

Η αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα πλούσια βοσκοτόπια της χώρας μας, αποτελεί έναν ιδιαίτερα σπουδαίο κλάδο της ελληνικής κτηνοτροφίας. Ο κλάδος των τυροκομικών προϊόντων που βασίζονται στο αιγοπρόβειο γάλα, χαρακτηρίζεται από τη παραγωγική του δυναμικότητα. Η τυροκομία αποτελεί ένα παραδοσιακό και ταυτόχρονα  αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας με τον οποίο ασχολούνται μερικές από τις σημαντικότερες και πιο σύγχρονες βιομηχανίες.

Τα τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν πολλά είδη λευκών τυριών, τα οποία χαρακτηρίζονται για την τοπικότητα τους και συνεισφέρουν στο γεωργικό εισόδημα και στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.

ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Σύμφωνα με έρευνες, οι Έλληνες στηρίζουν τα εγχώρια προϊόντα επιλέγοντας διάφορα είδη τοπικών λευκών τυριών καθώς είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τυριού είναι:
1. η Ελληνική προέλευση
2. η γεύση
3. η υγιεινή και ασφάλεια
4. η θρεπτική αξία

Εσείς, ακόμη να το δοκιμάσετε;

goat milk

 ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών οι οποίοι αναζητούν μια εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα προκειμένου να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Το κατσικίσιο γάλα, όπως και το αγελαδινό, έχει μεγάλη θρεπτική αξία αλλά ξεχωρίζει για τις φυσικές του ιδιότητες που του προσδίδουν σημαντικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα:

• Είναι πιο εύπεπτο από το αγελαδινό
• Μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που έχουν ευαισθησία στη λακτόζη
• Έχει υψηλότερα επίπεδα ωφέλιμων λιπαρών οξέων
• Έχει περισσότερες πρωτεΐνες
• Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και άλλα μέταλλα
• Δεν προκαλεί και δεν επιβαρύνει τις ήδη υπάρχουσες αλλεργίες ή το άσθμα

προβειο γιαουρτι

ΕΚΛΕΚΤΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

cremavanιllia
tsaknakis products
Tsaknakis

Τυροκομικά Οικογένεια ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Διευθυνση Τυροκομείου

Άμπελια Βερδικούσας
Τηλ: +30 2492091829
+30 6970415007

τηλεφωνο

+30 2410 537707

Δευτέρα
8:00-14:30 , 17:30-21:30
Τρίτη
8:00-14:30
Τετάρτη
8:00-14:30 , 17:30-21:30
Πέμπτη
8:00-14:30
Παρασκευή
8:00-14:30, 17:30-21:30
Σάββατο
8:00-14:30
Κυριακή
ΚΛΕΙΣΤΑ

Διευθυνση

Ταγματάρχου Βελλισαρίου 57 & Κύπρου, 41222, Λάρισα

Follow