Συνεργάτες

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας “ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ”

Το καινοτόμο κατσικίσιο τυρί κρέμα της «Οικογένειας Τσακνάκη» είναι αποτέλεσμα της έρευνας και της συνεργασίας τυροκόμων της «Οικογένειας Τσακνάκη» με επιστήμονες και επιχειρηματίες του κλάδου στα πλαίσια του προγράμματος «ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ». Σε αυτό το εγχείρημα συνέβαλε ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ», βάζοντας τη πρώτη ύλη, το κατσικίσιο γάλα από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.

Ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας “ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ” ιδρύθηκε το 2012 με έδρα την Ελασσόνα, στην επαρχία της οποίας και δραστηριοποιείται. Αποτελείται από 148 μέλη.

Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας τους είναι η αναβίωση των αρχών και αξιών του υγιούς συνεταιρίζεσθαι, που είναι αναγκαίες προϋποθέσεις ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας. Η ισχύς εν τη ενώσει με συνέπεια την αύξηση των διαπραγματευτικών τους ικανοτήτων, η ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας και το αυξημένο επίπεδο τεχνικοοικονομικής βοήθειας σε κάθε μέλος – κτηνοτρόφο αποτελούν συνιστώσες του λειτουργικού μοντέλου του Συνεταιρισμού «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ».

Θεμελιώδης αρχή του Συνεταιρισμού είναι η επένδυση στην συλλογικότητα. Επένδυση που αποσκοπεί στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η δυναμική των τυροκομικών προϊόντων με τοπική αναφορά (φέτα Ελασσόνας, νιβατό Ελλασόνας, κλπ) αλλά και του μοναδικού ως τώρα κρέατος – Προϊόντος με Ονομασία Προέλευσης, που αναφέρεται επίσης στην περιοχή της δραστηριοποίησής του, «Π.Ο.Π. αρνάκι – κατσικάκι Ελασσόνας».

Στόχος και σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η προσκόμιση ποιοτικού γάλακτος και η ομαλή διαχείρισή του, καθώς λειτουργούν με αυστηρά κριτήρια για τα μέλη τους όσο αφορά την λιποπρωτεϊνική σύσταση και το μικροβιακό φορτίο στο γάλα. Με αυτόν τον τρόπο έχουν τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικοί και να αξιώσουν υπεραξία στο προϊόν για τις επόμενες χρονιές. Με τη δύναμη που προσφέρει ο Συνεταιρισμός αλλά και την κοινή πολιτική με τους άλλους συνεταιρισμούς δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτρόφος για να μπορέσει η κτηνοτροφία να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Το προφίλ του Συνεταιρισμού «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ» σε αριθμούς αναδεικνύει τη δυναμική του:

148 μέλη – παραγωγοί
98 κτηνοτροφικές μονάδες στην επαρχία της Ελασσόνας
45.000 αιγοπρόβατα, που βόσκουν σε λιβάδια, στις παρυφές του Ολύμπου
7.000 τόνοι πρόβειου γάλακτος και 600 τόνοι γίδινου γάλακτος, η ετήσια παραγωγή.

americanfarmschool

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη και παρέχει από τότε επίσημη γεωργική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες καθώς και τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, συμβουλευτική και επιχειρηματική υποστήριξη, διευκόλυνση καινοτομίας και ανάπτυξη νέων προϊόντων, επίδειξη αγροτικών υπηρεσιών και εφαρμοσμένη έρευνα.
Η Σχολή παραμένει, έναν αιώνα μετά, προσηλωμένη στη δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης σε όλα τα επίπεδα της γεωργίας και των επιστημών ζωής.
Το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών ‘Έργων (SPMO) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δραστηριοποιείται με στόχο την αναγνώριση και επιλογή ευκαιριών και τον σχεδιασμό και εκτέλεση αντίστοιχων μεγάλων έργων στρατηγικής σημασίας για τον αγροδιατροφικό κλάδο και την περιφερειακή ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των συναφών υπηρεσιών.
Λειτουργώντας ως διαμεσολαβητής καινοτομίας και έχοντας ήδη φέρει εις πέρας με επιτυχία έργα που εντάσσουν την υψηλή τεχνολογία στην καθημερινή γεωργική και κτηνοτροφική πρακτική στοχεύει πλέον στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον έλληνα παραγωγό συνδέοντας τους ανωτέρω επιστημονικούς κλάδους με την πραγματική οικονομία και δημιουργώντας έτσι αξία για όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.
Το Γραφείο διασφαλίζει ότι οι στόχοι των επιλεγμένων έργων ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική αποστολή και τους στόχους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ότι η εφαρμογή και η παρακολούθησή τους αναλαμβάνεται αποτελεσματικά από ένα εξειδικευμένο προσωπικό και εξωτερικούς συνεργάτες – ομάδα διαχείρισης έργων – με εκτεταμένη εμπειρία σε έργα μεγάλης κλίμακας.

Tsaknakis

Τυροκομικά Οικογένεια ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Διευθυνση Τυροκομείου

Άμπελια Βερδικούσας
Τηλ: +30 2492091829
+30 6970415007

τηλεφωνο

+30 2410 537707

Δευτέρα
8:00-14:30 , 17:30-21:30
Τρίτη
8:00-14:30
Τετάρτη
8:00-14:30 , 17:30-21:30
Πέμπτη
8:00-14:30
Παρασκευή
8:00-14:30, 17:30-21:30
Σάββατο
8:00-14:30
Κυριακή
ΚΛΕΙΣΤΑ

Διευθυνση

Ταγματάρχου Βελλισαρίου 57 & Κύπρου, 41222, Λάρισα

Follow